De Groene Menukaart van de gemeente Enschede

De Groene menukaart is een informatie- en inspiratieplatform voor het verduurzamen van een historisch pand.

Actueel

Ken je De Groene Menukaart Enschede al? Dit online informatie- en inspiratieplatform helpt bij het verduurzamen van een historisch pand. De website geeft oplossingen voor vraagstukken op het gebied van isolatie, ventilatie, verwarming, elektriciteit, water en groen en quick wins. De Groene Menukaart Enschede is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Enschede, de Provincie Overijssel en De Groene Grachten.

De Groene Menukaart Enschede biedt meer dan 100 duurzame maatregelen, speciaal afgestemd op jouw situatie. Bij deze maatregelen vind je informatie over landelijke en gemeentelijke subsidies, financiering en regelgeving. Daarnaast is er ook een rekentool die een indicatie geeft van de kosten, besparing, comfortverbetering en milieu-impact. Er is ook genoeg inspiratie te vinden op De Groene Menukaart. Zo vind je op de website verschillende voorbeeldverhalen en het laatste duurzame nieuws uit de buurt. Wie geïnspireerd raakt, kan aan de slag met de vervolgstappen, zoals een energieadvies van een Duurzame Monumenten adviseur. De Groene Menukaart is daarmee een goed startpunt voor verduurzaming voor monumenteigenaren.

Om zoveel mogelijk bewoners te helpen in het verduurzamen van hun panden, zijn er verschillende menukaarten: de buitenplaats, de Staphorster boerderij, de kerk, het woonhuis en de molen. De 5 verschillende pandtypes kennen elk hun eigen specifieke kenmerken, uitdagingen en kansen. De maatregelen, subsidies, financieringen en regelgevingen zijn afgestemd op het pandtype en de regelgeving van Enschede. Zo kun je als eigenaar gericht aan de slag met hetgeen wat voor jouw historische pand van toepassing is.


Bezoek de Groene Menukaart